Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 14/6

Είμαστε αγανακτισμένοι!
Είμαστε αποφασισμένοι!
Πάνω από δύο εβδομάδες μετρούν πλέον οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος και κανένα σημάδι κούρασης δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Από τις 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα χιλιάδες κόσμου ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού με σκοπό να απαιτήσουν το αυτονόητο: ένα αξιοπρεπές παρόν, ένα μέλλον χωρίς εξαθλίωση.
Όσο οι ημέρες περνούν, η αγανάκτηση του κόσμου που μέχρι σήμερα δεν είχε εκφραστεί τόσο έντονα, παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Μέσα από τη συνέλευση της πλατείας οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί στα πηγαδάκια έχουν αρχίσει να γίνονται συγκεκριμένα αιτήματα με βασικότερα την άρνηση στην πληρωμή αυτού του χρέους και στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όποτε και αν προσπαθήσουν να το ψηφίσουν.
Εδώ και περίπου έναν χρόνο η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας έχει παρέμβει με πολλές κινητοποιήσεις και συνελεύσεις κατοίκων στην Περιοχή. Σκοπός μας είναι όλο και περισσότερα άτομα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα Μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μέσα από συζητήσεις, εκδηλώσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας απαιτούμε με τη σειρά μας να «πάρουν το Μνημόνιο και να φύγουν από’ δω»! Η συνάντησή μας με τους «αγανακτισμένους» έρχεται σα φυσική συνέχεια της δράσης μας. Η ανάγκη τόσο του να παλέψουμε σε κάθε μέτωπο της περιοχής, όπως το ξεπούλημα του αεροδρομίου του Ελληνικού, όσο και να ενισχύσουμε από τη μεριά μας με κάθε τρόπο τις μαζικότατες συγκεντρώσεις του Συντάγματος είναι επιτακτική.
Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση, πορεία και συνέλευση των κατοίκων της περιοχής την Τρίτη 14 Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή είναι την παραμονή της γενικής πανελλαδικής απεργίας και της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας. Συνεπώς είναι επιτακτικό να συναντηθούμε, να ακουστούμε, να συζητήσουμε και αμεσοδημοκρατικά να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας.

·        Να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
·        Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε
·        Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
Στις 14 και 15 Ιουνίου πρέπει να ακουστεί ένα δυνατό ΟΧΙ σε όλα όσα μας ετοιμάζουν.
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 14/6, ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΡΗ (Γεφυράκι, απέναντι από το ΑΜΑΜ)
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/6
& ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο Μνημόνιο και τις Αντιλαϊκές πολιτικές