Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 8/2

Νέα συνέλευση της επιτροπής κατοίκων
με θέμα τη συνέχιση της μάχης ενάντια στα χαράτσια
την Τετάρτη 8/2, στις 6:30μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα.


κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

οργανωνόμαστε στις γειτονιές και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί!

Ούτε για λίγες μέρες η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να καλλιεργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, ανακούφισης και «εθνικού καθήκοντος» - που τόσο θα ήθελε - , καθώς οι πολίτες δικαίως εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι και να αγωνιούν για το μέλλον. H νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ, ετοιμάζεται να επικυρώσει τη νέα «δανειακή σύμβαση» σε συνέχεια της υλοποίησης του μνημόνιου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δηλαδή, να καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε απολύσεις και σε εφεδρεία.

Βιώνουμε πλέον μια πραγματικότητα, όπου όχι μόνο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε κάθε γειτονιά – όπως και στη Γλυφάδα - δεκάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή. Στέκονται σε τεράστιες ουρές για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται όπου βρουν. Καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Όλοι ζούμε με την αγωνία πότε θα έρθει η σειρά μας και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία που καθημερινά τα απαξιώνουν όλο και πιο πολύ.

Η πολιτική της τρόικας μας οδηγεί στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή και στην κατάργηση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης. Η νέα «συναινετική» κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο, στο όνομα μείωσης του χρέους και του δημοσίου ελλείματος, θα πάρει και νέα μέτρα εις βάρος μας γιατί πρέπει να «φροντίσει» τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι και οι αλλεπάληλοι έκτακτοι φόροι και κάθε λογής χαράτσια, με αποκορύφωμα το ληστρικό «χαράτσι ακινήτου», που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι θα επαναλαμβάνονται σε βάθος χρόνου με διαφορετική ονομασία και αιτιολογία κάθε φορά.

Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε ότι η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Για το λόγο αυτό, εμείς ως κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως και σε πολλές άλλες γειτονιές της Αθήνας. Οι συνεχείς κινητοποιήσεις σε πάμπολλες γειτονιές ενάντια στην πληρωμή του χαρατσιού, εδώ και δύο μήνες, έδωσαν την απαραίτητη απάντηση σε όσους θέλουν να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και την ανέχεια, σε όσους βάζουν «χέρι στην τσέπι» της εργατική οικογένειας, με ένα διαρκές κόψιμο μισθών και κοινωνικών αγαθών αλλά και με «ειδικές εισφορές» και «έκτακτα τέλη» κάθε είδους.

Έτσι λοιπόν, μπροστά στο διογκούμενο κύμα οργής και αγανάκτησης, οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πέφτουν στο κενό καθώς - ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν το δημόσιο, υπέρτατο αγαθό που λέγεται ηλεκτρική ενέργεια – τουλάχιστον 500.000 χιλιάδες νοικοκυριά αντιστέκονται και δεν πληρώνουν. Την ίδια στιγμή, μπροστά στο διογκούμενο κύμα της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί παραπέουν καθώς έμπρακτα πλέον οι εκβιασμοί για διακοπή ρεύματος, με την τροπολογία που κατατέθηκε για μεταφορά της πληρωμής του χαρατσιού στις εφορίες, μετατίθονται στις «καλένδες», ενώ πλέον δικαιώνονται πολλές νομικές προσφυγές ενάντια στα χαράτσια που αποδεικνύουν τη «γύμνια» της μνημονιακής πολιτικής.

Ο αγώνας μας λοιπόν είναι νικηφόρος και πρέπει να ενταθεί και να συνεχιστεί για την πλήρη κατάργηση του χαρατσιού αυτού, όπως και κάθε άλλου αλλά και για την ανατροπή της ληστρικής πολιτικής που επιβάλλει τα χαράτσια και συνολικά της κυβέρνησης ΕΕ – ΔΝΤ.

Στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και της «κοινωνικής συναίνεσης» οφείλουμε να αντιτάξουμε τους ασυμβίβαστους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Απέναντι σε κάθε απόπειρα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, είτε πρόκειται για τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ψεύτικα διλήμματά τους, είτε για την επικείμενη «προσφυγή στις κάλπες» οφείλουμε να αντιτάξουμε τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις καταλήψεις που θα αμφισβητούν όχι μόνο μόνο τα χαράτσια τους αλλά το σύνολο της πολιτικής τους.


Όλοι μαζί, λοιπόν, μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας, για να απαντήσουμε στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαική πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε!


να ανατραπεί η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»
 
να φύγουνε μνημόνια – ΕΕ – ΔΝΤ