Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Συνέλευση επιτροπής κατοίκων την Τρίτη 26/6

Όλοι στη νέα συνέλευση της «Επιτροπής  Κατοίκων Γλυφάδας

κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών»

στο Ανοικτό Θέατρο στην Πλατεία Καραϊσκάκη

την Τρίτη 26/06/2012 στις 7.00 μμ  

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  ΤΟ  ΧΑΡΑΤΣΙ  ΜΕΣΩ  ΔΕΗ
ΚΑΝΕΝΑ  ΣΠΙΤΙ  ΧΩΡΙΣ  ΡΕΥΜΑ
Σήμερα το πρωί, με συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών» και της «Επιτροπής ενάντια στα χαράτσια Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης», έγινε με μεγάλη επιτυχία παράσταση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Γλυφάδας.
Η παράσταση αυτή ήταν επιβεβλημένη ώστε να καταγγείλουμε την ανάλγητη πολιτική της Διοίκησης της ΔΕΗ που προχωράει αναιτιολόγητα σε νέο κύμα διακοπών ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά σε όλη την περιοχή αδιαφορώντας για την κατάσταση οικονομικής ανέχειας που βασανίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, και μάλιστα μέσα σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας προβλήματα διαβίωσης αλλά και επιβίωσης ακόμα και σε ασθενείς, άπορους και άνεργους. Επίσης έπρεπε να αντιμετωπισθούν τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει με την αυθαίρετη μεταφορά ποσών που αφορούσαν αποκλειστικά την πληρωμή ρεύματος και λοιπών τελών προς το «χαράτσι» καθώς και το αίτημά μας για την εξάλειψη από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της των πρώην συνδρομητών των ιδιωτικών εταιρειών που «βάρεσαν κανόνι» αφήνοντας μεγάλα φέσια στη ΔΕΗ και το κράτος, την απαίτηση εξόφλησης του «χαρατσιού».
            Δηλώσαμε για άλλη μια φορά ότι οι πληρωμές μας προς την ΔΕΗ αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εξόφληση της αξίας κατανάλωσης Ηλεκτρικού Ρεύματος, Δημοτικών Τελών, Δημοτικού Φόρου, Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και ΕΡΤ και όχι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ή οποιασδήποτε άλλη χρέωση και επισημάναμε ότι σε περίπτωση κάθε άλλης διαχείρισης του ποσού αυτού, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας.
Καλέσαμε τους αρμόδιους της ΔΕΗ να σταματήσουν άμεσα τις νέες εκφοβιστικές και αντισυνταγματικές διακοπές ηλεκτροδότησης σε συμπολίτες μας, που άλλωστε βρίσκονται σε ριζική αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ η οποία αποσυνδέει την πληρωμή του «χαρατσιού» από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
Για την επίλυση του θέματος των συμπολιτών μας που ρευματοδοτούνταν από ιδιώτες παρόχους, αντιμετωπίσαμε αρχικά την κατηγορηματική άρνηση της κ. Διευθύντριας να δεχθεί την λύση που είχαν κάνει αποδεκτή άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ. Μάλιστα απαιτούσε βεβαίωση από την εφορία ότι έχει καταβληθεί το χαράτσι ή ότι ο ενδιαφερόμενος έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτό επειδή ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Μπροστά στην σθεναρή στάση των Επιτροπών μας η κ. Διευθύντρια αρχικώς αποχώρησε και κάλεσε την αστυνομία. Τα μέλη των  Επιτροπών συνέχισαν – παρά την άμεση εμφάνιση της αστυνομίας – ειρηνικά να απαιτούν την επίλυση του θέματος, γεγονός που έφερε αποτελέσματα δεδομένου ότι τελικώς δέχθηκε η κ. Διευθύντρια την πρότασή μας ύστερα και από συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ.
Είναι προφανές ότι η συσπειρωμένη και αποφασιστική συλλογική δράση φέρνει αποτελέσματα. Ήταν μια ακόμη τοπική νίκη όλων όσων πληρώνουμε το ρεύμα αλλά αδυνατούμε ή δεν θέλουμε να πληρώσουμε το αντισυνταγματικό χαράτσι. Παράλληλα ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας που περίμεναν στην ουρά ώστε να μας ακολουθήσουν και αυτοί στην προσπάθειά μας να αναγκάσουμε την νέα μνημονιακή Κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντισυνταγματικό χαράτσι. Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και τις φοροεισπρακτικές πολιτικές πρέπει να ξαναφουντώσει.
Πρέπει να συνεχίσουμε την ενημέρωση του κόσμου και την συγκέντρωση των δηλώσεων προς την ΔΕΗ που θα καταθέτουμε ομαδικά με ανάλογη παρέμβαση. Βρισκόμαστε ακόμη σε συνεχή επαφή ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό για τις αναγκαίες περαιτέρω κινήσεις με τις αντίστοιχες “επιτροπές – πρωτοβουλίες – συνελεύσεις” σε άλλες περιοχές των νοτίων προαστίων.
Δυναμώνουμε την αντίδρασή μας και συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις των συμπολιτών μας που αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές. Πυκνώνουμε τις γραμμές της «Επιτροπής  Κατοίκων Γλυφάδας κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών».
  Συμμετέχουμε μαζικά στη νέα συνέλευση της «Επιτροπής  Κατοίκων Γλυφάδας κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών», στο ανοικτό θέατρο στην Πλατεία Καραϊσκάκη την Τρίτη 26/06/2012 στις 7.00 μ.μ.

Όλοι στη νέα συνέλευση της «Επιτροπής  Κατοίκων Γλυφάδας
κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών»
στο Ανοικτό Θέατρο στην Πλατεία Καραϊσκάκη
την Τρίτη 26/06/2012 στις 7.00 μμ