Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την Παιδεία.


Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση - συζήτηση για την παιδεία, διοργανώνει 
ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
σήμερα Δευτέρα 23-9-13 στις 7.30μ.μ.  
στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Κύπρου 68, Πλ. Δημαρχείου, Αργυρούπολη) σε συζήτηση με θέμα
τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειες τους για τις νέα γενιά και την κοινωνία.

παραθέτουμε την 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συμπολίτισσες. Συμπολίτες
Η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι κατάργησε τους σχολικούς φύλακες, συγχώνευσε σχολεία, κατάργησε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ και έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Τώρα με το νομοσχέδιο για το «νέο λύκειο», που είναι συνέχεια των αλλαγών, στο σύνολο της εκπαίδευσης, βάζει νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με στόχο οι μαθητές, με ψευτοκατάρτιση αντί για παιδεία, να γίνουν φτηνό, ευέλικτο και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Είναι δε ήδη γνωστές, και ζούμε τις συνέπειες τους τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κενά στα σχολεία που δεν επιτρέπουν, μέχρι τώρα,  λειτουργίες όπως το ολοήμερο κλπ.
Οι Καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί και οι διοικητικοί, έχουν ξεκινήσει έναν δύσκολο αγώνα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.
Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε, τον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των νέων για δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου  παιδεία σε όλες τις βαθμίδες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του δήμου μας είμαστε κοντά στα σχολεία έτσι ώστε να βοηθούμε στην όσο καλύτερη λειτουργία τους.
Συμπολίτισσες. Συμπολίτες
Σας καλούμε την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη στις 7.30μ.μ. στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης σε συζήτηση με θέμα τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις συνέπειες τους για τις νέα γενιά και την κοινωνία.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης και της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας.