Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Στο όνομα της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των πολυκαταστημάτων και μέσα στη δίνη της κρίσης, των αλλεπάλληλων μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνησέων, ΕΕ και ΔΝΤ έρχεται μία ακόμη απόπειρα για την πλήρη υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης καθώς οι πολιτικοί και οικονομικοί ιθύνοντες, σπεύδουν πλέον να εφαρμόσουν στην πράξη τον νέο νόμο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς (Ν.4177/2013) και να προχωρήσουν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας η οποία καθιερώθηκε το 1909 και ήταν το πρώτο μέτρο της εργατικής νομοθεσίας.
Ανακοινώνουν το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ 10 Κυριακές θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις των τοπικών αρχών. Ο νόμος προβλέπει την καθιέρωση τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων το χρόνο, με την πρώτη Κυριακή κάθε περιόδου να θεωρείται εργάσιμη. Ακόμα, δίνει τη δυνατότητα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., λειτουργία που σε σύντομο χρόνο αντικειμενικά θα επεκταθεί στο σύνολο των καταστημάτων.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε συνδυασμό με την «απελευθέρωση» του ωραρίου εργασίας και τον «απεγκλωβισμό» του από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την κατάργηση του 8-ωρου, του 5-ήμερου, των ρεπό και του ωραρίου εργασίας γενικά, συμπαρασύροντας και άλλους κλάδους (ταχυμεταφορές, αποθήκες, λογιστήρια, τράπεζες κλπ).
Στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρυχθεί για τον κλάδο και τους εργαζόμενους του εμπορίου την Κυριακή 3 Νοέμβρη. Καλούμε τους συμπολίτες – ισες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στο εμπόριο, να αντισταθούμε από κοινού στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Δεν πρόκειται για μια υπόθεση στενά του εμπορίου, αλλά για έναν αγώνα όλων εμάς των από κάτω που βιώνουμε την βάρβαρη πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι παρότι οι συνθήκες είναι αντίξοες χρειάζεται να δώσουμε και αυτή τη μάχη μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται, να μετατρέψουμε αυτή αλλά και κάθε άλλη Κυριακή σε μέρα αλληλεγγύης και αγώνα, ενάντια στην εκμετάλλευση, την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, την ασυδοσία και την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Για να μην υποταχθεί ο κόσμος της δουλειάς στη «θεά αγορά», για να μη θυσιάζεται η κοινωνία στο βωμό των κερδών.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11, 11:00μ.μ., ΓΟΥΝΑΡΗ 163 A. ΓΛΥΦΑΔΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  
                         Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922