Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

τοπική συγκέντρωση - πορεία υπέρ του ΟΧΙ


Όχι στους εκβιασμούς των ντόπιων & ξένων δανειστών
Όχι στα Μνημόνια Όχι στη λιτότητα Όχι στο χρέος
Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων αποδείχθηκε η αδυναμία οποιουδήπουτε συμβιβασμού ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τις κατευθύνσεις που επιβάλλουν ξένοι και ντόπιοι δανειστές.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ΕΕ-ΔΝΤ, μαζί με το ντόπιο και ξένο πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών-τραπεζιτών-βιομηχάνων υποστηρίζουν ως μόνο και απόλυτο δρόμο τα μνημόνια, την υπερλιτότητα, τη συντριπτική επιβολή της εξαθλίωσης των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, με ταυτόχρονο υπερπλουτισμό και ασυδοσία των ήδη πλουσίων.
Το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου, αποτελεί ευκαιρία για το λαό, να ανοίξει έναν άλλο δρόμο απέναντι στο χάος των «αγορών», το χρέος, να ξεφύγει από την ανεργία, από την χωρίς κανόνες εργασία, από τους φόρους και τα χαράτσια, από τις ιδιωτικοποιήσεις, από τη διάλυση του ασφαλιστικού, από τις… δόσεις για να πληρώνεται το χρέος και μόνο, την οικονομική ασφυξία και τα τελεσίγραφα.
Στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου, 2 κόσμοι θα συγκρουστούν: ο κόσμος της δουλειάς και ο κόσμος των εκμεταλλευτών του. Ένας από τους δυο θα νικήσει! Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση!
Το «ΌΧΙ» στις 5 Ιουλίου μπορεί να επαναφέρει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις στο προσκήνιο, απέναντι σε παλιά και νέα μνημόνια, για τη συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για την αποτροπή «συμβιβασμών» που υπονομεύουν τη λαϊκή βούληση, για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, τη βαριά φορολόγηση του μεγάλου κεφάλαιου που έχει κερδίσει από την κρίση, την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης και τη συνολική αποτίναξη των αντιλαϊκών πολιτικών.
Στις 5 Ιουλίου δεν θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης κι  ο Αλαφούζος, μαζί με Σαμαρά, Βενιζέλο, Θεοδωράκη, Μπακογιάννη, Άδωνη και Βορίδη που ξέσκισαν την χώρα και οδήγησαν στην χρεοκοπία του λαού. Ούτε θα ψηφίσουμε μαζί με τους δημοσιογράφους του ΔΝΤ, με τον Πρετεντέρη, το Μπάμπη, την Όλγα, τον Τσίμα και τον Καμπουράκη.
Για αυτό καλούμε το λαό να πει ΟΧΙ μαζί μας!
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Η «ασφάλεια» της εξαθλίωσης δεν μας ταιριάζει!

Καλούμε σε τοπική συγκέντρωση - πορεία υπέρ του ΟΧΙ
την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:00 στην συμβολή Γούναρη και Γεννηματά (πάρκο Αφροδίτης).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
epitropi@gmail.com - epitropiglyfadas.blogspot.com