Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013KAMIA ANΑKΩXH ME THN KYΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
KAMIA ANOXH ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Για την Χρυσή Αυγή
Την ίδια στιγμή που η πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ φτωχοποιεί ραγδαία ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που διαλύονται τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, αναπτύσσεται επικίνδυνα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για συμμορία δολοφονική και ανοιχτά νεοναζιστική που παρανομεί απροκάλυπτα στο φως της ημέρας ξυλοκοπώντας, μαχαιρώνοντας και απειλώντας μετανάστες αλλά και καθέναν που τους φαίνεται διαφορετικός.
Η άνοδός τους δεν είναι τυχαία, το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε μεθοδικά στα χρόνια της κρίσης. Η αντιμεταναστευτική υστερία, η ακροδεξιά ρητορική, η καταστολή των λαϊών αγώνων, οι φράχτες και οι σκούπες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους έφεραν στο προσκήνιο τις ιδέες των νοσταλγών του Χίτλερ για ένα πολύ απλό λόγο: Ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να καλλιεργήσει το μίσος και να διασπάσει τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους/ανέργους και τη νεολαία χωρίζοντας τους σε φυλή, θρήσκευμα και έθνος, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από  τους πραγματικούς υπεύθυνους της βαρβαρότητας που ζούμε. 
Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος προβάλλοντας τη «θεωρία των δυο άκρων», ουσιαστικά, συντηρούν και στηρίζουν την ΧΑ, αφού λειτουργεί υπέρ της διατήρησης των προνομίων της τάξης τους, των τραπεζιτών – εφοπλιστών – βιομηχάνων - μεγαλοεργολάβων.
Δεν επιτρέπουμε να αναπτυχθεί το «φίδι του φασισμού» στη Γλυφάδα
Οι συμμορίτες της χρυσής αυγής επιχειρούν να κάνουν αισθητή τη δηλητηριώδη παρουσία τους και στην περιοχή μας, είτε με ξυλοδαρμούς μεταναστών, είτε με την προσπάθεια δημόσιας πολιτικής παρέμβασης των φασιστοειδών, είτε ακόμα και στα σχολεία της περιοχής μας, τόσο εις βάρος καθηγητών, όσο εις βάρος μαθητών. Σε μια περιοχή που ξέρει τι πάει να πει προσφυγιά, δεν χωράνε οι υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και της χούντας.
Σήμερα απαιτείται ενεργή δράση σε αυτόν τον αγώνα, από όλους τους οργανωμένους φορείς της περιοχής μας ώστε να κάνουμε πράξη το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων ενάντια στο σύστημα που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Καλούμε λοιπόν το λαό των νοτίων προαστίων να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην καθημερινή τρομοκρατία της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων – ΕΕ - ΔΝΤ, ενάντια στον ύπουλο ρόλο της άκρας δεξιάς.
Η αξιοπρέπεια των πλατειών, ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας, οι απεργοί της ΒΙΟΜΕΤ, η καθημερινή πάλη των αγωνιζόμενων γιατρών να κρατήσουν ανοιχτά τα δημόσια νοσοκομεία, δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία του λαού είναι ο δρόμος της συλλογικότητας των αγώνων, της ανυπακοής και της ανατροπής.
Αντιφασιστική Εκδήλωση: Σάββατο 9/2, 6:30μ.μ.,
δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αν. Ρωμυλίας 123 & Γεννηματά - Άνω Γλυφάδα)
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ & ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΛΛ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΒΒ