Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ «ΝΑΙ»ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ «ΝΑΙ»
Το 1941 στην πρώτη επέτειο του ΟΧΙ, στα πιο μαύρα χρόνια της φασιστικής κατοχής, χιλιάδες απλοί άνθρωποι, με κίνδυνο της ζωής τους ξεχύθηκαν στους δρόμους της σιδηρόφρακτης Αθήνας για να τιμήσουν την ίδια τους την Ιστορία.
Γιατί αυτή η Ιστορία ανήκει στους απλούς ανθρώπους. Ανήκει στον εργαζόμενο λαό, αυτόν που παράγει με τα χέρια του και το μυαλό του τα μύρια αγαθά ενώ την ίδια ώρα γεύεται πείνα και ανασφάλεια. Ανήκει σε αυτούς που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση γιατί κάποιοι σαν και αυτούς τόλμησαν πριν από εβδομήντα χρόνια να πούνε «ΟΧΙ» στη σκλαβιά, την ίδια ώρα που το σύνολο της κυρίαρχης τάξης, των πλουσίων, των κομμάτων που εξουσίαζαν, οι πολιτικοί πρόγονοι αυτών που σήμερα μιλάνε στις τηλεοράσεις για ανεξαρτησία και δημοκρατία, είτε έφευγαν στο εξωτερικό, είτε συγκυβερνούσαν με τον κατακτητή στα μαύρα χρόνια 1940-1944. Και δε λεν κουβέντα για το γεγονός ότι ο φασισμός – και τότε και σήμερα – είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Από τότε πέρασαν 73 χρόνια. Σήμερα, δεν πουλά κανείς το σπίτι του για ένα τσουβάλι σιτάρι στους μαυραγορίτες, αλλά του το κατάσχει η τράπεζα για λίγα ευρώ. Σήμερα, δεν μας πολεμούν οι Γερμανοί με τανκς και Στούκας, απλώς μας πουλούν όπλα και υποβρύχια, έτσι που καταχρεωμένοι δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Σήμερα δεν κλέβουν τη σοδειά μας, αλλά μας επιβάλλουν πρόστιμα, αν παράγουμε έστω κι ένα κιλό παραπάνω απ΄ το πλαφόν που έχει καθοριστεί στις Βρυξέλλες.
Σήμερα οι ντόπιοι και ξένοι δανειστές, μας επιβάλουν χαράτσια και δυσβάστακτους φόρους, μειώσεις στα εισοδήματά μας, μέτρα που εκτινάσσουν την ανεργία κυρίως των νέων σε πρωτοφανή επίπεδα, ακυρώνουν και καταπατούν εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, ενώ την ίδια στιγμή οι κοινωνικές δομές καταρρέουν. Οι θεσμοί διαλύονται και η δην ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽φσσ την Ευρπωμοκρατία περιστέλλεται. Μια κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης, που θρέφει και ενδυναμώνει το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος που βοηθάει για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΠΥΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ                           Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922